Høye Fjell, Dype Daler – Hestespill til PC!

Datteren min er glad i hestespill og har brukt en god del tid på slike spill. Selv har jeg konstatert at det finnes veldig mange hestespill som er bra og gir barnet både lærdom og god underholdning. Pan Vision er blant de største når det kommer til distribusjon og utvikling av barnespill og i sommer har de lansert en hestespillserie som har fått navnet Springdale. Det første spillet vi har sett på i denne serien er ?Dype Fjell, Dype Daler? og her får barnet oppleve hendelsesrike rideturer ut i skog og mark, man må svare på hestespørsmål, navigere med HippoTechen. Du kan om du ønsker det, bygge din egen sprangridningsbane samt utforske de flotte omgivelsene i spillet hvor du må ri ned bratte fjellstier.

Ikke alle hester er like enkle å få kontroll over og du må bruke list og lemp til å lære deg hestens bevegelser og få den til å adlyde deg. En fjellklatrer er meldt savnet og du får i oppgave å søke etter denne fjellklatreren og redde den uheldige. Tren hesten i rideteknikk og bli en mester på sprangridningsbanen.

Det som overrasket meg mest i spillet var uten tvil grafikken. Utrolig detaljert hvor blant annet animasjonene på hestene var meget godt lagd. Det er sjelden å se at barnespill har såpass til grafikk og tiden fremover vil vi nok se flere spill med like høy kvalitet. Selv om grafikken er god, så krever ikke spillet all verdens av maskin noe som er gunstig for de som ikke har oppgradert PC-en i det siste.

Man bruker piltastene og mellomromstasten til å styre i spillet og dette fungerer meget godt. Lydene er også naturtro som du kjenner igjen fra virkeligheten. Det er mye å gjøre og mens du rir oppdager du stadig flere ting som må gjennomføres for å komme deg videre.

Jeg er imponert over måten spillet er utviklet og alle barn som interesserer seg for hest får her både god lærdom, underholdning og man blir satt på spennende utfordringer. I og med at spillet er på norsk vil selv de aller minste skjønne en del selv om noen av oppgavene kan være litt vanskelige. Jeg er imponert over måten spillet er lagd på og vil anbefale spillet til alle hesteglade jenter og gutter.

ANBEFALES!1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg