Skolen elendig på digital satsing!

Leste en artikkel nylig om at skoler får meget hard kritikk når det kommer til digital satsing og bruken av denne fremtidsrettede teknologien. Det viser seg nemlig at det er lærerne som bremser og at elever faktisk vet mer enn mange av lærerne når det kommer til digital opplæring. 

Er det fortsatt “gubbe” og “kjærring” preg på skolene hvor disse eldre lærerne ikke tørr og hoppe ut i den nye teknologien? Selv kjenner jeg flere lærer som ikke er helt trygge på å bruke en PC og vil heller gå tilbake til tradisjonell opplæring med tavle og kritt. Vil det da si at disse lærerne bremser den digitale satsningen som gjøres på skolen hvor blant annet elever skal ha rett til sin egen skolePC?

Heldigvis finnes det også lærer som har sett at det nytter å bruke blant annet spillteknologien i opplæringen. Flere skoler har blant annet brukt spill for å lære om f.eks. tidsepoker. En videregående klasse på en skole i Bergen brukte blant annet Assassin’s Creed III hvor spillet tok for seg den Amerikanske revolusjonen og dette synes jeg er veldig sprekt av en lærer. 

Nettbrett blir også heldigvis tatt mer og mer bruk av i skolesammenheng. Dette er også en positiv utvikling synes jeg og selv tror jeg det er enklere å lære med slike metoder enn “tavle og kritt” læringen. Jo mer praktisk ting blir, jo enklere er det å lære ting. I alle fall er det slik med meg. 

Hva tror du? Er skolen din flink til digital satsning eller havner de også blant den gruppen som er elendige? Har du din egen PC du kan bruke på skolen og hva brukes den til f.eks. i opplæringsøyemed? 
 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3348

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top