Tar du vare på bildene dine?

Det er veldig mange av dere som er veldig flinke til å fotografere. Jeg har blitt imponert mange ganger over deres evner til å fange øyeblikkene. Selv tar jeg mange bilder og kameraene jeg bruker er Canon PowerShot SX210IS og Fujifilm FinePix S100FS i tillegg til min Sony Ericsson Xperia X10. Alle disse kildene gir meget gode bilder og i løpet av et år blir det tatt utrolig mange bilder.

For et par år siden opplevde jeg manges store mareritt, nemlig at den ene harddisken på PC-en min sluttet å fungere. Dessverre hadde jeg noen bilder på den og disse gikk fløyten. Det vil si at jeg har mistet tre måneder av min families liv. For noen er kanskje ikke dette lang tid, men for oss var det tragisk at så mange bilder bare ble borte på grunn av at harddisken sluttet å virke sånn plutselig.

Faktisk kan en harddisk uten forvarsel slutte å fungere og om du ikke har tatt backup av bilder, dokumenter m.m. så kan du i verste fall miste dette. Derfor er det meget viktig at du tar backup av bildene dine eller andre ting på PC-en du er redd for å miste. Selv har jeg en rekke eksterne harddisker fra Verbatim som jeg bruker og på disse har jeg blant annet massevis av bilder og viktige dokumenter. Når det kommer til bilder, har jeg faktisk alle våre bilder liggende på to forskjellige harddisker. For om den ene skulle ryke, så har jeg fortsatt bilder liggende på den andre.

Jeg har til og med overført alle bildene våre på en annen harddisk som jeg skal levere til mine svigerforeldre. For om huset vårt plutselig skulle brenne, så har jeg fortsatt bildene trygt forvart hos de og det er små sjanser for at det begynner å brenne samtidig.

Hvordan er det med deg? har du tatt godt vare på bildene dine og hvordan har du gjort det?

 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3348

3 thoughts on “Tar du vare på bildene dine?

  1. tar heller ikke godt vare på bilden mine, ligger bare på pc’n, noe som er bra er at jeg har lagt ut en god del bilder på bloggen, kan dermed hente dem der om det skulle skje noe.. samtidig har jeg skrvt ut en god del :))

  2. jeg har hele 2 harddisker med bilder siden jeg er “hobbyfotograf” og vet hvor viktig det er å huske 1 gang i mnd å legge bildene fra pcn til harddisken 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top