Mine største spilløyeblikk!

Det er herlig å kunne skrive blogger for så å kunne legge de opp med et tastetrykk senere. Denne egenskapen er genial. Bruker du den? For bloggen skrev jeg i går kveld og nå kan jeg altså bare med et tastetrykk legge den opp. Herlig!

Med mine 39 år har jeg opplevd mye innen mine mange år som gamer og det har opp igjennom tiden blitt mange store spilløyeblikk. Noen er VELDIG store mens andre ikke fullt så store. Opp igjennom tiden har jeg hatt mange spillmaskiner og de maskinene jeg husker best er Commodore 64, Amiga 500, Amiga 600 og Amiga 1200. Etter Amiga 1200, kjøpte jeg meg min første PC som var en Compaq Pressario 486 DXII med interegrert skjerm. Var meget fornøyd med den maskinen og på den gjennomførte jeg det aller første Need for Speed spillet.

Som dere sikkert har funnet ut er jeg en stor fan av Last Ninja-serien på Commodore 64 og et av mine største spilløyeblikk var da jeg gikk igjennom Last Ninja 2. Spillet var vanskelig og krevde både presisjon og kløkt for å komme igjennom. Grafisk var spillet ufattelig bra sammenlignet med andre spill på den tiden. Lyden og musikken var vanedannende og jeg gikk og nynnet på den i lange tider.

fikk jeg min første Amiga som var en 500 og der var det spill som Great Giana Sisters (Super Mario-klone), Sensible Soccer og Settlers som skapte de største minnene…okei da sjø, skal vel heller ikke glemme Super Frog. Det kom mange fete spill til Amigaen og vi så på den som den maskinen som skulle redde oss gamere i fremtiden. For de av dere som ikke visste det, så ble Amiga 500 produsert av Commodore og med tiden kom både Amiga 600, Amiga 1200 og tilslutt PC-lignende maskinen Amiga 4000 som også var flaggskipet til Commodore. Mine største spilløyeblikk kommer fra den tiden da gutterommet mitt var fyllt til randen med venner og samlet til kamp i Sensible Soccer. Vi hadde turneringer som strakk seg i månedsvis og det beste var vi alle sammen vant en runde. Det var ingen av oss som var overlegen gode og dette førte til massiv spenning.

kom PC på markedet med sine 486-maskiner og jeg ble lamslått av den grafiske fremstillingen spillene fikk. Det første spillet mitt ble Need for Speed etterfulgt av Little Big Adventure. Begge disse spillene har satt dype spor i minnet mitt og har hatt utrolig stor glede av de. Men så kom spillet Dune og jeg var fortapt. Utvikleren Westwood lagde et strategisk spill tatt fra Dune-universet og jeg elsket det spillet. Dune 2 kom i kjølvannet og etter det var det Command & Conquer som virkelig var grensesprengende på mange måter. Med sine mange filmsekvenser og heftige grafikk, hunsker jeg den dag i dag avslutningsekvensen der jeg knuste Kane og kunne se hans palass kollapse. Ville Kane overleve. Jo da, han overlevde og ett godt eksempel på det er at nå er klar til et nytt comeback i Command & Conquer 3: Tiberium Wars.

Opp igjennom min gamingtid har det blitt både Xbox, PS2, PSP, Gameboy Advanced og Nintendo DS hvor det har blitt en god porsjon små og store spilløyeblikk. For ikke å glemme mange store PC-spill som har kommet. Far Cry har gitt meg masse god underholdning og med Battlefield 3 snart på markedet håper jeg på flere store spilløyeblikk i fremtiden…

Hva med dere? Har dere noen store spilløyeblikk som du kunne tenkt deg å delt med oss andre? Det er alltid moro å lese slikt!

Btw – bildet nedenfor stammer fra spillet Last Ninja 2 til Commodore 64!

 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3348

One thought on “Mine største spilløyeblikk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top