Fy fader så stabilt ustabilt…


 

Okei, væretåret 2016 har vært merkelig på mange måter jeg kan ikke tro det jeg har vært vitne til på mange måter og spesielt sistdelen av året har vært så merkelig at jeg aldri har opplevd maken. Da hjelper det lite når jeg skal prøve å sammenligne med tidligere år for hvordan været har vært. Sommeren var heller ikke spesiell fin med skikkelig varme, mens høsten var så tørr at man knapt har opplevd slikt på mange, mange år. Jeg er 44 år og så langt tilbake jeg kan huske, så har ikke høsten vært slik den var i fjor. Med andre ord, et meget merkelig værår…
 

Nå har vi gått inn i et nytt år og på nytt må jeg si at det starter med et skikkelig brak på mange måter. Det vil si, snakk om stabilt ustabilt. Ikke antydninger til at været skal roe seg og blir mer stabilt vintervær slik vi er vant med hvor minusgradene dominerer. Selv om jeg spådde at det skulle bli flere blåe grader enn røde og at det har slått til, så fikk jeg ikke helt rett for det har vært flere råde temperaturer enn det jeg spådde før jul for januar måned. 
 

Så nå lurer mange på hvordan været blir fremover over lengre sikt og jeg må bare beklage alle som håper på en stabil vinter godt med snø og noen blå grader. Dessverre kommer været til å bli like ustabilt som dette til minst ute i andre uke i februar. Da øyner jeg et lite håp for at et høytrykk vil stabilisere seg og gi noen fine, men kalde dager, men og hvor lavtrykkene blir skviset nord for oss eller like sør for oss. Det på Østlandet vil dessverre oppleve en del snø og vil til dels få store mengder i perioder. Dette på grunn av vind fra øst og nordøst nettopp på bakgrunn av at lavtrykkene går i en sørligere bane. Mens vi lengre nord og til Nord-Norge får kulde og mye pent vær en god stund.
 

Vestavindsbeltet før den tid vil sørge for mye ustabilt vær med storm titt og ofte og et vær som svinger like mye som en jo jo. Så en må nok bare belage seg på mye snø, regn og vind…dessverre. Med andre ord, stabilt ustabilt.
 

Hvordan har været vært hos deg hittil i år og hvordan ønsker du at vinteren skal være frem til våren kommer varmende inn?
 


 

#værogvind #været #værspådom #vær #værspåmann #friluftsliv #spådom

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3349

6 thoughts on “Fy fader så stabilt ustabilt…

  1. Dessverre? Elsker snø <3 Håper det kommer i rikelige mengder her nord ihvertfall 🙂 Men ustabilt jah, har hatt tidenes lengste høst! Den slo alle rekorder faktisk, utrolig. Blir så lyst og vakkert ute når snøen legger seg 🙂

  2. Mia: Når det er stabil vinter brukbart med snø og fem til ti minus så synes jeg det er en meget fin tid.. Det er så mye penere å se på snø enn bar bakke spesielt om vinteren, men dessverre må jeg nok si at Nord-Norge også til tider før veeeldig variert vær og med innslag av det våte også, men jo lengre sør man kommer jo mer vått blir det i alle fall minst en måned frem i tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top