Flere og flere snuser!

Faktisk sier statistikken at flere faktisk snuser enn røyker. Hele en av tre unge snuser faktisk og det er søren meg mange spør du meg. Det er Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS) som har kartlagt hvordan vanene til de unge er i dag og kommet frem til dette oppsiktsvekkende resultatet. Tallene strekker seg 18 og frem til 30 år. Hele 31 prosent sier at de snuser regelmessig, og 15 prosent gjør det daglig. Tilsvarende tall for røyking er henholdsvis 25 og 12 prosent. Det vil si at det faktisk blir mindre og mindre kuult å røyke sammenlignet med det å snuse. Er dette en trend du også merker.

Et annet oppsiktsvekkende resultat er at en av ti faktisk har prøvd rusmidlet cannabis og dette tallet er dessverre på tur opp.

Selv kan jeg med hånden på hjertet si at jeg aldri i hele mitt liv har verken røyket eller snuset. Rettere sagt, jeg var passiv røyker i min barndom og det tror jeg har sørget for at jeg selv har klart å holde meg unna. Som prinsipp har jeg satt meg at jeg aldri skal prøve heller.

Hva mener du om resultatene, er det slik du også hadde forventet tallene eller ble du nå litt overrasket. Snuser eller røyker du?2 kommentarer
  1. Nei, jeg verken snuser eller røyker og jeg har aldri hatt noen trang til å gjøre det heller! Jeg tror nok jeg klarer å holde meg unna dette, det er bare så utrolig stykt, ukult også lukter det utrolig vondt! Og hvem vil vel kysse en person med gule tenner og snusleppe?

  2. Det bildet gjorde meg KVALM! Jeg verken røker eller snuser (eller drikker for den saks skyld..). Jeg har røyket 5 røyk i hele mitt liv og det var like før jeg traff mannen min som ga meg et ultimatum: røyk eller han! Det er jeg glad for nå altså! 🙂 Snus er ekkelt, røyk er ekkelt. Hater røyken som siger inn fra naboen når vi lufter:( Har ofte lurt på hvordan SÅ mange mennesker har lyst til å forgifte kroppen sin sånn.. Haha! Nå skriver jeg mye her.. Du får meg ganske engasjert med mange av innleggene dine.. Ja, gule tenner og snusleppe *ÆSJ!!!*

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg