Jul

Det brenner!

Det er mye jeg i grunnen er “redd” for om man kan si det, men en av mine aller verste mareritt er brann og spesielt når man ligger og sover. For å bli vekket til rett tid er meget viktig. Jeg den siste tiden blant annet installert nye røykvarslere, kjøpt inn et ekstra brannslukningsapperat som samt sørger for å slå av lys og ting som bruker strøm om natten.

I en artikkel jeg leste i T-A.no stod det at veldig få sjekker røykvarslerne. Mange tror at røykvarslerne fungerer slik de skal gjøre. Dessverre er det ikke alltid slik og er det en ting jeg er nøye på så er det å sjekke ut om røykvarslerne fungerer og gir lyd fra seg. For om noe skulle skje, så er det viktig å vite det i god tid slik at man kan komme seg ut på et eller annet vis. I tillegg har jeg lagt slagplaner i og med at soverommene til oss voksne og barna ligger i andre etasje på hvordan komme seg ut uten å skade seg.

Nei, mitt aller verste mareritt er brann og håper inderlig at jeg eller noen andre IKKE får oppleve det. Det er så ødeleggende og kan gi varige “sår” resten av livet. Vær forsiktig, sjekk alltid røykvarslerne en gang i måneden og vend på brannslukningsapperatene minst en gang i året. Sjekk og se at trykket stemmer på brannslukningsapperatene og følg de retningslinjer som dere har i familien deres om en brann skulle oppstå. Har planene klare og drill dette alle sammen. Spesielt i disse juletider skjer det dessverre mange flere branner enn normalt og da er det viktig å passe på og vite hva som skal gjøre om ulykken skulle være der.

nå håper jeg alle får en kjempeflott jul hvor sikkerheten er på topp.

Hvordan er det hjemme hos deg? Har dere diskutert hvordan dere skal opptre i f.eks. en brann? Sjekker dere røykvarslerne og brannslukningsapperatene? Hvilke forhåndsregler har dere i tilfelle brann?

Category: Jul
Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3348

2 thoughts on “Det brenner!

  1. Hei og håpp..:). Det er også mitt verste mareritt. Her i huset er det to brannslukkere, brannteppe og serievarsling ved brann. Skal snart få opp 4 stk. brannstiger. Høyt å hopp, blir kort i “lortfaille” hvis man prøver på det. Har hatt en del utrykninger til husbrann, å det og miste alt selv om man berger seg selv og/eller familien er tragisk. Gå en ekstra runde får man legger seg eller når man skal dra ut av huset får og påse at alt er slukket og ikke minst sjekk røykvarslerene minst to ganger i året. Mye dårlig batterier der ute i handelen. Ingen har noe eller noen å miste i brann! God jul folkens..:)

  2. Roy Mediås: Kjempeflott kommentar min venn. Brannsikkerhet i hjemmet er veldig viktig og føler det er noe mange dessverre glemmer. Derfor fant jeg ut at det kanskje var lurt å skrive denne bloggen, spesielt i disse juletider.

    Kos deg videre og hils gjengen din Roy 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top