Hva er det som skjer med guttene?

Da er det avgjort! Jentene er bedre enn gutta på skolen. Faktisk er jentene bedre i alle fag utenom gym hvor guttene fortsatt regjerer. Dette kommer frem etter å ha sammenlignet alle grunnskolepoengene i en stor landsomfattende undersøkelse som SSB (Statistisk Sentralbyrå) har gjennomført.

Jentene fikk gjennomsnittlig 42,0 grunnskolepoeng, mens gutta fikk 37,9. Man skal ikke gå så mange årene tilbake der gutta faktisk var best på skolen. Den aller største forskjellen ligger i fagene norsk og matematikk og hvor jentene er bedre enn gutta.

Så spørsmålet er, bruker f.eks. gutta mer tid på spill og underholdning enn det jentene gjør slik at det til slutt går utover skolearbeidet? Eller tror du det ligger andre grunner til verks for denne forskjellen?

Tror ikke akkurat sexy antrekk sørger for at jentene er bedre enn gutta på skolen. Er nok andre grunner til det!4 kommentarer
  1. gutter utvikles senere, så dersom alle barna som er testet er i samme alder, så kan det jo ligge der. Ellers har jeg erfart at gutter generelt er tregere i hodet, og dummere enn jenter. Kanskje jeg har rett i det da! 🙂

  2. At “gutter generelt er tregere i hodet, og dummere enn jenter” blir bare for idiotisk utsagn til å i det hele tatt vurdere seriøst. Jeg tror imidlertid Bernt er inne på noe når man kommer til prioritering. Det kan også ha innvirkning at det mannsdominerte samfunnet de siste århundrene har gjort menn litt late, man tror alt kommer av seg selv, mens jenter/kvinner står på kravene og jobber hardt.

  3. Stemmer. Det har vel med prioritering. Gutter i studiealderen har så lett for å distraherast . Skal så lite til, og dei prioritera heilt feil til tider. No legger eg ikkje skuld på gaming, men òg andre ting. Sjølvsagt kan jenter vere sånn òg, men det ligger vel berre i vår natur å fokusere betre enn gutta 🙂 hehe.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg