Blir det eller blir det ikke?

Dette spørsmålet er det mange som for tiden stiller seg. Selv er jeg også veldig usikker og håper på det lengste at det skal bli det. Jeg tenker selvsagt på om det blir snø på selveste julaften som er om fem dager. Hvit jul er jo den som skaper julestemning og derfor er det mange som ønsker seg hvit jul.

Vi skal ikke gå så altfor mange årene tilbake før vi hadde grønn julaften her på Snåsa og snøen kom ikke før etter nyttår. Dette gjorde selvsagt at det ble mange innedager i mellomjulen og lite bruk for ski, akebrett m.m. som barna fikk i gaver.

Etter å kastet et blikk på Yr.no og Storm.no så ser det dessverre ut til at det blir grønn jul for de fleste av oss her i Norge. Kun de langt inne i landet samt i høyden som får oppleve hvit jul. Slik det ser ut nå vil en vestlig luftstrøm sørge for at vi får mild Atlanterhavsluft innover landet med temperaturer opp i mot 10 grader de nærmeste dagene mot julaften og den snøen som har kommet vil forsvinne. Du må til fjells for å få snø i følge meteorologene. Dette er også dårlig nytt for de som har ønsket seg/kjøpt skiutstyr, akebrett m.m. til jul.

Vi får bare håpe at Yr (som melder mildest vær) og Storm tar feil og at deres beregninger ikke er helt korrekte, slik at vi får kaldere vær over hele landet med snø og hvor julen kan ringes inn i det hvite element.

Hva ønsker du og har dere normalt hvit jul?

Bildet viser hvordan det så ut dagene før jul i fjor i hange vår.

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg