Er det likestilling på slagmarken i skytespill?

Helt siden tidenes morgen har det vært maskuline mannfolk i rollene som krigsmaskiner. Vi har fått med morsmelken at de beste soldatene er mannfolk og ikke jenter. Før i tiden så jentene ned på oss gutta om vi var gamere og beskrev oss som tapere. I dag har rollen snudd ganske så ettertrykkelig. Jentene er på full fart inn i spillmiljøene, klanene, datapartyene og spillmessene. Om du snur deg i rundt på en spillmesse, så kan du se ganske så mange jenter som både er interessert i spilling og som snakker høylydt om hvor herlig det er å være en gamerjente. Tenk på dette om du skal på spillmessen SpillExpo som åpner dørene i dag.

Jeg spiller i en klan som heter Trønderbataljonen og i det siste har faktisk to jenter meldt seg inn og vil spille sammen med oss. Ikke noe er bedre enn det synes jeg. Det beste, de spiller faktisk like godt som oss gutta og biter liker hardt i fra seg på slagmarken. Det jeg nå stiller meg spørsmål om, er det nå på tide at jentene kan spille som jenter i krigsspill. I diverse RPG-spill kan jentene lage sine egne “jentete” karakterer, men i krigsspill som Call of Duty og Battlefield, så er ikke dette mulig. Hvorfor? Nå som jentene faktisk er aktive på spillfronten som aldri før og som elsker krigsspill, så burde jo det være mulig. 

Det er ikke alltid man kan se på nicket at det er en jente som spiller. Flere har nick som så absolutt skjuler at de er jenter. Er det bevist eller ikke? De jeg har snakket med sier at det ikke er tilfelle at de skjuler seg bak nicket at de er jenter, men heller at det er et bra nick. For er det noe jentene liker så er det å banke rotta av oss gutta på slagmarken i krigsspill. For gutta sin del, ville det være ekstra surt om nicket hadde bevist at det var en jente de spilte mot og som nettopp knivet dem. 

DICE er en stor spillutvikler og står bak Battlefield-serien. Jeg skal ærlig innrømme å si at jeg synes det i dag er litt merkelig at det ikke finnes kvinnelige karakterer i f.eks. Battlefield 4. Det var mange jenter som håpet da DICE presenterte en kvinnelig karakter i singleplayerdelen. Mange trodde faktisk at denne jenta kanskje ville være en del av multiplayerdelen og hvor man kunne velge å spille som. Heller ikke i Call of Duty: Ghosts kan man spille som jente selv om jeg vet om mange jenter som spiller spillet. 


Tøff jente, rå soldat…

Er jentene for forsiktige og ikke ønsker å spille med kvinnelige karakterer i spill som Call of Duty: Ghosts og Battlefield 4 eller tørr de ikke å samle seg for å påvirke de som utvikler spillene til å ønske det. Nå mener jeg faktisk at det er på tide for jentene å stå frem og kreve jentekarakterer i de populære krigsspillene. Det er dere verdt. Jeg synes det er ekstra moro om du hadde sett jentekarakterer i f.eks. Call of Duty og Battlefield spille sammen/mot deg. Med dagens likestilling er det sannelig på tide at jentene kommer med som egne karakterer i Call of Duty og Battlefield-serien eller hva mener dere gutta? 

Er dere jenter enige i dette eller er det noe dere ikke bryr dere om? Er dere gutter enige i dette? Hvordan føler du som gutt når en jente tar rotta på deg i Battlefield 4?

I singleplayerdelen til Battlefield 4 dukker det opp en kvinne. Er hun en like god soldat som gutta?
Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3349

2 thoughts on “Er det likestilling på slagmarken i skytespill?

  1. Om de hadde puttet flere jente-characters inn i spill hadde jeg nok ikke akkurat jublet over det, som om det var det beste som kunne skje.(ikke at det er noe “farlig” heller) Det er jo egentlig også litt unaturalig å ha kvinner i de mest krevende rollene i militæret også, er det ikke?, og da forventer jeg det på en måte ikke i spill heller. De fleste krigsspill appellerer i realiteten aller mest til gutter/menn, noe som er av interesse å gjøre, men det betyr selvfølgelighvis ikke at jenter ikke kan spille også. Akkurat som at menn kan trille en barnevogn, lage mat, eller vaske huset. hinthint. (neida)
    Men hvis jenter skal begynne å “kreve” av spillutviklere at de skal putte kvinnelige spillkarakterer inn i spill, det blir litt spesiellt kan man si…. Da tenker jeg hvorfor? Likestilling handler om like muligheter og lik behandling, ikke om type “tvang” Hadde ingen krigsspill hatt kvinnelige karakterer, da kunne man kanskje lurt på om det hadde vært en mulighet. Men jeg håper ikke på noen slik kvinne-kvote, det blir for drøyt og flaut.
    Men litt stilig at man kan spille som dame i nye cod ghost da, men det er vel ikke mindre “target overflate” av den grunn…
    fint innlegg, god natt

  2. hedda: Jenter er i mine øyne tilnærmet like verdt uansett jobb i samfunnet i dag. De er like flinke og ser ting på en annen måte enn gutta. Det jo flere og flere jenter som søker på “guttejobber” og spiller “guttespill” noe jeg synes er moro. I klanen jeg spillet, Trønderbataljonen har vi nå to jenter som aktivt er med og spiller. Artig. Så hvorfor ikke at jenter kan velge seg kvinnelige karakterer i spill som f.eks. Battlefield, for det gjør at spillet blir mer personlig for jentene og at vi gutta som blir tatt ut av jentene skjønner at vi har blitt det enn at nicket kanskje ser jentete ut 😉

    Takk for fin kommentar 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top