Anmeldelse: Anki Overdrive


 

*Sponset produkt*
 

Å kombinere spill på mobilen og nettbrettet sammen med bilbanekjøring funker utrolig men sant godt. Trodde ikke jeg skulle si det, men kan de tradisjonelle bilbanene kan ta seg en bolle. For her kommer Anki med en helt ny måte å kjøre bilbane på.
 

Anki Overdrive heter bilbanen som har tatt meg og barna mine pluss en skokk med venner på sengen. For å si det slik, bilene har kun stått stille når de har vært på skole eller har sovet. Vet ikke hvor mange ganger jeg har blitt utfordret av barna, men det er søren meg mange. Inn i mellom glimter jeg til og vinner mens andre ganger så er det de som kjører knakende godt.
 

Det har vært høylytt fliring, jubel og litt banning, men da på den finere måten som jeg aksepterer. Viktigst, vi har hatt det utrolig moro og spesielt latteren har fylt rommet noe jeg liker svært godt. Barna har snakket om banen for sine venner og igjen spredt seg til andre som igjen har vært nyfikne på denne spesielle og unike bilbanen fra Anki.
 


 

Så det jeg og mine barn har fått anledning til er å teste ut en startpakke, to ekstra biler og ett sett med ekstra svinger pluss ett sett med ekstra langstrekninger. Dette for å få muligheten til å bygge opp unike banekonstruksjoner, noe som også har skjedd.
 

Hvorfor er bilbanen Anki Overdrive så unik? Okei, for å starte med så er bilbanen bygd på en helt annen måte. Du finner ikke spor som bilene må kjøre etter. Den er ikke vanskelig å montere og selv de aller minste barna klarer det. Det er rett og slett bare å smekke banen sammen hvor de styres av magneter. Så er det bare å passe på at sporene som sitter i endene treffer, men selv dette er så enkelt at alle kan klare det.
 

Når det er sagt, så er banedelene så bøyelige at det ikke er problemer å legge banen over dørstokker, gulvmatter eller andre hindringer. Banen skal være forholdsvis bratt om ikke bilene skal klare å komme opp. Nesten rett opp må banen har blitt lagt da. Men har den en jevn stigning er det ikke noe problemer i det hele tatt.
 


 

Det andre, bilbanen trenger ikke strøm for å fungere. Det vil si, du kan ta med deg banen overalt selv ute (om det ikke regner da). Du kan legge banen på gressplenen, ute på gårdsplassen eller hvor du egentlig måtte ønske. Tenk det, rett slett uante steder man kan kose seg med kjøring sammen eller alene. Det er kun ladestasjonen til bilene som trenger strøm. En bil lader du opp på ca. 8 minutter og så kan du kjøre i rundt 17-18 minutter noe som er genialt. Det vil si at det går kortere tid å lade i forhold til bruken. Dette er ikke alle oppladbare produkter som har. Som oftest er det motsatt.
 

I startpakken finner du nok deler til å kunne bygge 8 forskjellige baner og med at vi i tillegg har litt ekstra banedeler så fikk vi muligheten til å bygge mange flere varianter og barna gikk nærmest amok og lagde de helt utroligste til kreasjoner som vi igjen kjørte. Her ble hopp lagt inn, bratte bakker, underganger, lange strekker og masse kurver. Ikke til å tro hvor mange varianter de bygde. Videre finner du to biler, en ladestasjon, en rengjøringsdel for hjulene pluss to støtter for å heve banen litt.
 


 

Da har vi tatt for oss banen og mulighetene der, men så kommer vi til hvordan man styrer bilene som hos oss var fire av slaget og hvor alle bilene har forskjellige egenskaper. Det første man må gjøre er å sette bilene til lading slik at de er klare til bruk. I mellom tiden så laster man ned appen Anki Overdrive enten til Android eller for IOS. Når det er gjort og ladingen av bilene er gjennomført er det bare å koble mobilen eller nettbrettet til bilene via bluetooth. Dette går som smør og når alt dette der er utført, ja så er det å lage seg en bruker og denne brukeren din følger deg gjennom spillet på mobilen eller nettbrettet. For ja, det hele er faktisk også et spill hvor du som spiller ranker opp og hvor du kan oppgradere biler med nye egenskaper. Det unike, alle bilene har som skrevet tidligere spesielle egenskaper og våpen som brukes mot motstanderne. Det kan være alt fra å skyte med pulskanon for å dempe farten på den fremfor eller den som ligger bak til å sende i vei kraftige strømmer hvor du får motstanderbilen til å skifte kjøreretning og kjøre motsatt vei. All kontroll har du på mobilen eller nettbrettet. Du styrer ikke bilene. Det gjør de selv. Før løpene kjører bilene et par runder for å skanne banen du har bygd og når det er gjort så holder bilene seg på banen så fremt du ikke bruker noen av dine våpen mot de andre. Da kan det hende de bærer av sted ut av banen. Jo bedre du kjører, jo mer poeng får du og jo mer rank går du opp i. Det finnes utrolig mange våpen å velge imellom, men du kan kun bruke to og da må du velge mellom de du får og hvem som er mest ødeleggende for motstanderne. Snakk om digital bilbane med herlig underholdning.
 

Om du er alene så kan du faktisk kjøre likevel. Da er det AI-en i bilene som styrer og gjør livet surt for deg. Selv denne modusen fungerte meget godt og som har gitt barna samt meg mye god underholdning. For med de egenskapene du ranker opp bilene er det de kan bruke når det er kun du som kjører mot dem og da bruker de våpnene vilkårlig mot deg bare for å ta deg ut. Det gjør kjøringen ekstra spennende til tider.
 


 

På skjermen på mobilen eller nettbrettet kan du kontrollere farten til bilene, våpenbruken og om du tror du kan bare pøse på meg våpenbruk, så kan du ikke det. Det tar litt tid å lade opp våpnene etter bruk og det gjør at du kan i beste fall komme deg unna motstanderen før han eller hun får brukt våpnene igjen. Alt skjer på skjermen. Her kan du velge imellom Tournament (chapters), Open Play (race, battle, king of hill, time trial) noe som også gir stor variasjon og gir deg mange timer med god underholdning. For å si det slik, noen av modusene er ganske så utfordrende og krever noen forsøk.
 

Flere av vennene til sønnen min har blitt bedt med inn på å kjøre og de har tatt med seg sine mobiltelefoner og nettbrett bare for å kunne kjøre Anki Overdrive. Det første de sa når de fikk prøve banen var «Tøft», «kult», «nice», «hvordan er det mulig?» osv. Det vil si flere har ikke trodd det de har sett nettopp på bakgrunn av at du styrer bilene med mobiltelefonen eller nettbrettet. For å si det slik, gjett om vennene til barna har ønsket seg banen i julegave av sine foreldre.
 


 

Skal ærlig innrømme at jeg har sett etter svakheter på Anki Overdrive, men har ennå ikke funnet noen. Selv etter titalls timer med kjøring så funker alt helt perfekt. Har selvsagt rengjort dekkene og bilene for støv og smuss noe som også er med å heve levetiden på bilene, så har jeg ikke funnet noen som helst problemer. Alt kobler seg godt opp med en gang man kobler seg til med bluetooth. Banen er enkel å sette sammen. Du har mange timer med god underholdning og spillet på mobilen og nettbrettet er godt lagd som igjen gir deg gnist til å fortsette. Artigst er det å be inn venner på kjøring. Det er kjempemoro og som gleder alle. Kun et ankepunkt med banen, den koster litt, men så vet vi jo alle at alt som er nytt og banebrytende koster litt ekstra og det kan man si at Anki Overdrive også gjør. Foreløpig finnes det ikke så altfor mange biler å velge i mellom, men regner med at det vil komme flere etter hvert og garantert oppdateringer av appen også.

Foruten dette så håper jeg inderlig at barn og unge rundt omkring i Norges land opplever å få en slik bane i julegave eller gave generelt. For dette er søren meg kjempemoro. Jeg, mine barn og venner har hatt en del artige timer med Anki Overdrive og mange, mange flere kommer det garantert til å bli. Jeg gleder meg allerede.
 


 

Om du vil ha mer info om banen, så ta turen innom nettsiden til Anki Overdrive.
 

#spillmagasinetreview #ankioverdrive #anki #spill #android #ios #gamer #gaming #game #anmeldelse #omtale

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3350

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top