Mine favorittspill 2012 – del 3 av 4!

“Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves”, bruker jeg å si, men det får da være måte på. Den siste tiden har vært inn i granskogen travelt og knapt fått tid til å skrive blogger. Dette beklager jeg selvsagt ovenfor mine mange trofaste lesere og håper det etter hvert blir litt bedre tid. Veldig mye å gjøre for Gamereactor nå om dagene og det blir faktisk litt kveldsarbeid også. Nå har jeg fått meg et bite lite pust i bakken og kommer her med del 3 av 4 med mine favorittspill fra i fjor. Fjoråret var rett og slett unikt med tanke på hvor mange gode spill som ble sendt ut til oss spillere og for å få med meg så mange som mulig på listen min, måtte jeg utvide den til 20 spill. 

De forrige listene mine kan du finne HER og HER

Slik ser den videre liten min og her finnes du nok en bunke med herlige spill som anbefales:

-> WRC: FIA World Rally Championship 3: Rallyspill er i og for seg et sjelden fenomen for tiden. Det går lange stunder mellom hver gang det kommer ut et skikkelig rallyspill. I fjor dukket det nemlig opp et skikkelig rallyspill og som har ført til litt mindre hår på hodet mitt. Vet ikke hvor mange ganger jeg har revet og slitt i mine hårtuster, men det er mange. WRC: FIA World Rally Championship 3 er en simulator og om du skrur opp vanskelighetsgraden en del, kan jeg love deg at du bør kjøre bra for å vinne. Grafikken er ikke helt i topp sammenlignet med f.eks. spill som Dirt fra Codemasters, men når det kommer til simulatordelen, ja så er spillet unikt på mange måter. Om du ikke har prøvd spillet og du i tillegg er en stor fan av rallyspill, så bør du definitivt kjøpe dette. Bare pass på at du har bra med hår på hodet, for spillet kan til tider være frustererende vanskelig. Ta det som en utfordring.

-> Spec Ops: Thin Line: Enten så elsket du spillet eller så hatet du det. Selv likte jeg det svært godt selv om det til tider var litt vanskelig. Det finnes mange skytespill som ligner på dette, men det jeg likte best i spillet var uten tvil stemningen og historien. Når også grafikken og detaljene fanget meg langt inn i spillhjertet mitt, ja så var jeg solgt til Spec Ops: Thin Line. Masse action, forholdsvis godt stemmeskuespill og flere valg som måtte tas sørget for at spillet ble gjennomført til glans. Utvikleren Yager Development gjorde en god jobb med Spec Ops: Thin Line og nå håper jeg du kanskje blir litt fristet til å kjøpe spillet som kanskje ligger i en tilbudskurv og frister deg. 

-> Mass Effect 3: Jeg kunne ha skrevet side opp og side ned om dette spillet. Makan til herlig spill skal man lete lenge etter. Historien, grafikken de actionspekkede scenene og de gode dialogene krøp inn i huden på meg og gjorde meg til slave. Shepard & Co gav oss alt de hadde. Et heftig fyrverkeri av et spill. Faktisk drømte jeg flere ganger om spillet og hvordan jeg skulle løse problemene om jeg stod fast. Å ta de riktig valgene var heller ikke så enkelt. For man kunne selv velge hvilken “sti” man ville gå. Om man ville være ond eller snill. Alt stod i ditt valg. BioWare er for meg en av de beste utviklerne verden pr. i dag har. Nei, har du ikke spilt Mass Effect 3, så gjør det da vel og opplev et spill som gir deg alt hva ditt gaminghjerte måtte begjære. 

-> Hitman Absolution: Etter å ha blitt forrådt av de han stolte på, legger Agent 47 ut på sitt hittils farligste oppdrag. Dette er bakgrunnen for et av de beste Hitman-spillene som har blitt lagd. Å spille leiemorder i Agent 47s skikkelse er noe av det tøffeste man kan få oppleve. Rå vold, blodige scener og en god historie, så kan jeg ikke annet enn å bli fanget av den danske utvikleren IO Interactive. Vi fikk oppleve en levende, organisk verden hvor personene ble virkelighetstro gjennom en skikkelig filmatisk historie. Det å gå i ett med omgivelsene og imiter ofrene med en rekke forkledninger var noe av det jeg likte best i spillet. Om du digger stealthspill så vil jeg uten tvil anbefale deg Hitman Absolution. 

-> Dirt Showdown: Som du for lengst har fått med deg så er jeg en stor bilspillfanatiker og elsker alt av bilspill. I løpet av et år bruker jeg en god del tid på bilspill. Elsker når fartsfølelsen blir så stor at man ikke kan blunke med øynene. Grafikken så detaljert at man må kjøre samme baner bare for å få med seg detaljene. Codemasters Dirt-serie har for meg betydd mye innenfor bilspillsjangeren. Disse spillene har vært himla gode og da Dirt Showdown kom ut, var jeg på nytt solgt. Spillet var litt annerledes enn de foregående spillene og hvor målet var å smadre motstanderen til spiker. Dette var veldig moro og spesielt når man kunne spill to samtidig i splitscreen. Moro. har jeg fått fem nye spill som jeg har satt stor pris på i 2012 og hvor jeg fortsatt gjør det. Herlige spill som er unike på sitt eget lille vis og som jeg selvsagt vil anbefale. 

Om du vil lese mer om spill, så anbefaler jeg deg Gamereactor.no

Var det noen av disse spillene du likte veldig godt i 2012 eller var det helt andre spill som slukte din oppmerksomhet? 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3348

2 thoughts on “Mine favorittspill 2012 – del 3 av 4!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top