Omtale: Kjetil har latt dvergene jobbe for harde livet…

 

Har du hørt om Deep Rock Galactic? Visste du at spillet er kommer fra svenske Coffee Stain Studios AB og danske Ghost Ship Games? Spillet har blitt populært etter at det kom ut som Early Access den 13. mai. Siden da har stadig flere og flere begitt seg ut på nye spennende oppdrag som dverger langt, langt nede under jordens overflate på søken etter edle metaller. Kjetil har hatt gleden av å teste ut Deep Rock Galactic. Han liker det han hittil har fått muligheten til å teste ut i denne Early Accessen som finnes til PC og Xbox One.

 

 

*Skrevet av Kjetil*

 

Gruvearbeiderens våte drøm kan vel være ganske dekkende for spillet Deep Rock Galactic. Det kan sies å være en form for Minecraft-inspirert uten selve craftingen. Så mye av spillet dreier seg om å bore etter edle metall på leting etter rikdom og ære.

 

 

Du spiller som en galaktisk dverg som i oppdrag for et større intergalaktisk gruvefirma prøver å finne edle metaller. Du har diverse utstyr til rådighet i det du klyver ut av ditt skip for å dra på oppdagelsesferd igjennom mørke huleganger og noen ganger et uutholdelig terreng. Det er forsåvidt ikke noen direkte lagt historie å følge hvor spillet kan minne mye om Left 4 Dead-serien hvor du skal kjempe deg igjennom horder av fiender for å overleve og komme deg unna. Dette gjelder også her med at du skal først finne en rekke type mineraler etter hvilke oppdrag du velger. Her er det en rekke forskjellige oppdrag som for uten mineraler kan for eksempel være å finne egg eller annet utstyr.

 

 

I Deep Rock Galactic kan velge mellom fire forskjellige klasser, hvor hver klasse har sine egne egenskaper. Disse kan også etterhvert oppgraderes til å bli bedre samt gi en bedre synergi i spillestilen. Det er lagt opp til å være fire spillere som kan spille sammen og som gjør spillet mer moro etter min mening. For det er trist nok og vandre alene i disse hulegangene. Men frykt ikke, det finnes en løsning for dette, da du får med deg en liten flygende drone som hjelper deg å hakke løs mineraler og forsvare deg under kampens hete ved å fyre av noen salver. For en del salver skal det absolutt skytes.Det er en rekke skumle insekt, diverse monstre som er ute etter et lite måltid, så her er det i noen tilfeller greit å være flere. Gjelder å ha øyne i nakken mens man svinger hakka og synger lystige gruveviser.

 

 

Det er en form for beroligende også når man går dypere og dypere inn i mørket og kaster knekkelys for viderekommende for å lyse opp tilværelsen. En må jo se hva en driver med dere nede i dypet. Alt føles litt behagelig ut helt til du hører monstre komme knurrende i mørket hvorpå man kaster sporlys i retningen hvor lydene kommer fra og lader om klar for å løpe inn i kampens hete. Kampen om overlevelse er et faktum. Med deg for å samle mineraler har du også en liten robot som fungerer som et pakkesel og som du må tømme i jevne mellomrom når du selv har gått full med din karakter. Det er ikke så mye du selv kan holde, så det må tømmes ofte. Denne er en kjærkommen sak å ha når du har fullført oppdraget og skal komme deg tilbake til kapselen med en haug av monster i hælene. For denne setter opp veipunkt for å følge så man ikke helt mister veiretningen når panikken griper og du løper med livet som innsats.

 

 

Klassene har også noe å si for spillestil, hvor en har en linje som kan skytes ut og rappelere opp og ned på for lett tilgang til steder, så har du en som kan forsvare godt med og sette ut en stasjonærskyter som forsvarer området med å skyte fiender. Denne kan flyttes men trenger litt tid til omorganisering og manuell bygging. Du må for guds skyld huske å etterfylle den med kuler.

 

 

Dverg nummer tre har en form for skumplattformer som han kan lage platå med for å dempe fall eller for å lette tilgang til høyder. Den siste har lagt igjen hakka hjemme og mer eller mindre spiser berget med begge hender ved hjelp av en massiv borrerigg. Denne kan også brukes mot fiender noe som er nokså effektivt. Utover dette har de forskjellige våpen de bærer etter hvilken klasse de representerer. Alt dette kan også etter hvert oppgraderes slik at klassen blir mer effektiv og det finnes en rekke utsmykninger også som kan kjøpes som får deg til å skille deg ut i mengden.

 

 

Spillet var i og for seg ganske moro. En litt annerledes opplevelse. Det var beroligende som sagt å vandre i mørket, kaste sporlys foran seg og kjenne på sitt eget tempo. Etter en rekke oppdrag, så blir det dessverre etter min smak ganske repeterende og mye av det samme. Variasjonen i oppdragene kan bøte litt på dette, men ikke nok dessverre. Grunntanken er bra og jeg savner en god historie og et bedre grunnlag for at jeg er der nede. Men ellers moro om man har en par tre venner som er ute etter litt annerledes moro i FPS-sjangeren. Deep Rock Galactic er definitivt verdt å prøve.

 

*Skrevet av Kjetil*

 

 

Med andre ord, Deep Rock Galactic virker spennende og noe en bør få med seg. Spesielt moro er det at spillet er utviklet av dansker og svensker. Dette beviser nok en gang at Norden definitivt skal settes på kartet som gode spillambassadører i verdenssammenheng. Kjetil har gitt spillet et foreløpig sterkt terningkast pålydende tre, men er åpen med en forandring der i og med at spillet fortsatt er en Early Access. Vi er spente på å se hvor Coffee Stain Studios AB og danske Ghost Ship Games bringer oss med spillet. Den som lever får se.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg