Omtale: Mionix Avior – Billig og funksjonell gamingmus

Reklame | Mionix

 

Nok en gang er det bare å bøye seg i støvet over prestasjonene til Mionix. For ikke så altfor lenge siden testet jeg ut gamingmusen Castor fra Mionix og ga den terningkast 5. Gud bedre så god gamingmus og lå skjitgodt i hånden min. Knappene var på rett plass noe som sørget for at jeg hadde full kontroll i spillene jeg spilte. En annen ting som virkelig ga utslag for det høye terningkastet var prisen. For under 400 kroner kan man skaffe seg Mionix Castor og det er knakende billig om man tenker på hva man får. Virkelig valuta for pengene.

 

Er det mange av dere som har hørt om merket Mionix? Tipper det ikke er så altfor mange av dere som har gjort det. For noen år siden satset Mionix skikkelig og spyttet inn en del penger i PR. Plutselig ble det helt stille fra denne svenske produsenten. Så en dag, som lyn i fra klar himmel våknet gjengen fra Sverige til live igjen. Nå bestemte de seg for å gå tilbake til røttene og servere oss kvalitetsprodukter med mål å heve spillopplevelsen til verdens gamere. Så nå har det godt et par år Mionix har sakte men sikkert klart å bygge seg litt opp. Merket selges blant annet hos Elkjøp, CDON og Deal. Selv om utvalget ikke er det største der så er det muligheter å skaffe seg produktene fra Mionix.

 

 

Nå ligger ei ny gamingmus ved siden av tastaturet og som har fått kjørt seg en god del. Nok en gang er det en gamingmus fra den svenske produsenten Mionix. Navnet på denne er Avior 7000. Sammen med Castor og Naos (som jeg ikke har prøvd ennå) så havner Avior 7000 rett i toppen med Castor. Å si at Avior 7000 er en nyvinning er som å banne høyt i kirken. Gjengen bak Mionix har kanskje ikke lagt hodene så altfor mye å bløtt for å finne opp nytt design (i forhold til hva vi har sett før). Men et uttrykk sier; “hvorfor forandre på noe som fungerer godt fra før av”. Dette uttrykket er faktisk helt sant og som sørger for at mange utstyrsprodusenter ofte seiler i trygg sjø uten å prøve seg på diverse krumspring.

 

Designmessig ligner altså Avior 7000 på flere andre merker. Selv om likheten til andre merker er der så kan jeg beskrive litt av designet likevel. Som vanlig finner du et gummiert hjul frempå. Bak hjulet sitter to DPI-knapper. Med disse kan du selv bestemme DPI-en skal opp eller ned. Helt bakpå finner du en logo som skifter i 16.8 millioner farger på lik linje som hjulet frempå. Fargene på lyset kan du selv bestemme om du laster ned programvaren til Avior 7000. Med denne programvaren kan du blant annet se hvor mange ganger du har trykket på musen og hvor langt du har beveget den. Avior 7000 er en lengre gamingmus enn Castor. Har du lange hender vil du fort finne ut at denne vil passe deg perfekt.

 

 

På venstre side finner du to knapper. Disse kan selvsagt programmeres etter hvilket spill og hvilke funksjoner det skal ha. Her er det helt opp til deg. For mitt sitt vedkommende har jeg satt opp den ene knappen til kniven i Battlefield V og Battlefield 1. Hendig som rakkern. Ellers er den bakerste knappen på venstre side forprogrammert til å ta deg tilbake på nettsider om du er ute å surfer det store nettet. På Høyre side sitter også to knapper som igjen kan programmeres i ulike spill. Mionix Castor hadde ikke noen knapper på høyre side av gamingmusen noe denne da har.

 

På undersiden sitter to store glideflater og disse sørger for at Avior 7000 beveger seg godt stort sett på alle overflater. Til og med på bordplaten gled den godt. På undersiden finner du også laseren. Den klarer å lese av 7000 DPI (som er oppløsningen av musen). DPI-en kan du stille inn selv med å trykke på knappene bak hjulet. I tillegg kan du bruke programvaren for å gjøre enda nøyere innstillinger av DPI-en. En annen ting som bør nevnes er teknologien som er brukt i laseren. Den er i ypperste klasse og sørger for at nøyaktigheten er akkurat slik jeg vil ha det.

 

 

Avior 7000 er dekket av et gummiaktig belegg som gjør at det føles veldig behagelig ut på lik linje som det føltes med Mionix Castor. Det er ikke mange merker som har dette belegget og derfor verdsetter jeg det. 

 

Her er mer info om produktet:

7000 DPI

Customizable LED

For left or right hand

4 fully programmable buttons

Tangle free cable

 

Selvsagt har jeg prøvd ut Avior 7000 på forskjellige musmatter. Harde som myke og uansett så fungerte gamingmusen perfekt med optimal nøyaktighet. Av spill som har fått kjørt seg så kan jeg nevne Warcraft III: Reforged, Cities Skylines, Age of Empires III, Euro Truck Simulator 2, Battlefield V, Battlefield 1 og til slutt Transport Fever 2. Alle disse spillene krever god nøyaktighet til det ytterste. Derfor er jeg veldig nøye når det kommer til gamingmuser. Selvsagt, alt kan vennes til, men er det en ting som virkelig er irriterende så er det ei gamingmus som hopper og spretter med stor unøyaktighet. Har opplevd av den sorten opp igjennom årene noe som har virkelig irriterer.

 

 

Om du er ute ei ny gamingmus og vil ha noe som for det første er funksjonelt bra. For det andre er billig og for det tredje er behagelig å bruke så bør du vurdere Avior 7000 fra Mionix. Har du i tillegg rundt 300 kroner til rådighet så bør du definitivt vurdere denne gamingmusen. Jeg er på nytt mektig imponert over nøyaktigheten spesielt til denne hva du må betale for Avior 7000. Nok en gang takk til Mionix som sørger for at vi gamere for det første får et kvalitetsprodukt til en billig penge. Anbefales! 

 

 

 

 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3350

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top