Omtale: RAD

Reklame | Bandai Namco

 

*Skrevet av Kjetil Hynne*

 

Nye mekaniker og nytenkning for meg hjertelig velkommen hos meg. Dette kan sant sies om RAD. Et rimelig Indie spill som er lagd av ingen ringere enn Double Fine hvor Tim Schafer styrer skuta. Et velkjent navn for de som har spilt titler som Grim Fandango, Days of the Tentacle, Full Throttle og mange flere av de gode gamle klassikerne som regjerte i starten da PC så vidt begynte å ta av og bli husvarm side om side med blant annet Amiga 500.

 

 

Rad handler om en gruppe ungdommer som etter den andre kjernefysiske nedsmeltingen hvis vi kan kalle det det, leter igjennom en ødemark. Da på jakt etter noen spesielle pillarer som kan igjen få jorden til å blomstre. Underveis når man øker i nivå vil kroppen mutere og man får nye evner som man kan bruke. Det er blant annet her at spillet briljerer med sin vilt vilkårlige generering.

 

 

Alt virker å være lagt opp til at tilfeldigheter styrer det meste sammen med dine ferdigheter til å bruke det du får servert. Det vil si. Det er brutalt mange typer muteringer du kan få, men du kan kun ta i bruk 3 muteringer samtidig. Når du dør må du starte med en helt ny karakter på brett 1. Som også er nytt generert hver bidige gang. Så hver gjennomspilling blir en helt ny opplevelse og som gjør at det er helt greit å starte helt på nytt, hver gang du feiler. Men du har også et grunnlevel som gjør at du etter hvert låser opp nye våpen og diverse som du kan bytte ut fra starten av hver gang du må starte på nytt og gjerne også dra noen fordeler, så det er ikke helt nytteløst å prøve å komme lengre hver gang.

 

 

Spillet kan minne mye om litt type Diablo blandet med Dark Souls med god inspirasjon i fra 80-tallet. Hvorpå valutaen i spillet er floppydisker og kassettbånd. Dette er en atmosfære som jeg digger å gå inn i gang på gang og gjør at det er en fornøyelig tidtrøyte. Valutaen kan du også lagre i en egen bank mellom hvert brett, så det går an å samle seg en god slant som man kan ta ut på ulike handelsstasjoner i hvert brett. Om man finner disse vel og merke.

 

 

RAD er et kjempespill som jeg absolutt vil anbefale og med den prisen kan den utkonkurrere mangt en AAA-tittel og har merkelig nok mer innhold enn blant annet Anthem (beklager, bare måtte) som har fått så ørene flagrer det siste halve året. Etter min mening da vel og merke. RAD er billigere og faktisk mye mer moro. 

 

*RAD er testet på Playstation 4*

 

ANBEFALES! 

 

 

*Skrevet av Kjetil Hynne*

 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3349

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top