Produktomtale: Roccat Kone Pure Ultra – lettvekter for tunge gamingrunder!

 

Er det et merke som virkelig fortjener å være i søkelyset for sine mange gode produkter er Roccat. I starten var det litt variabel kvalitet på produktene fra denne tyske utstyrsprodusenten, men i de siste to årene har kvaliteten blitt spikret skikkelig. Jeg har testet en god del produkter fra en rekke kjente produsenter opp igjennom årene som Razer, SteelSeries, HyperX, Logitech, Cooler Master, men også Roccat. De aller første gamingmusene til Roccat slet inn i mellom med nøyaktigheten. Heldigvis er det noen år siden det.

 

Det siste skuddet på stammen til Roccat er deres Kone Pure Ultra, en lettvekter av en gamingmus. Designet i sin helhet er kanskje ikke så ulikt det vi har sett før. En kan jo spørre seg om det er mulig å gjøre noe med designet da med tanke på alle de tusen gamingmuser som har blitt produsert opp igjennom årenes løp. Det som skiller de ulike gamingmusene er teknologien som befinner seg under “the hood”. Her har de ulike merkene brukt sin egen teknologi noe som selvsagt Roccat også har gjort.

 

 

Kone Pure Ultra er veldig lik mange andre gamingmuser med musehjul dekket med gummibelegg, DPI-knapper bak musehjulet, to knapper på venstre side og som kan programmeres til det du måtte ønske. På baksiden lyser Roccat-merket i alle regnbuens farger og gjennom deres programvare Swarm så kan du selv bestemme fargene, lysmoduser samt selvsagt og programmeringen av knappene. Som om ikke er det nok så har gamingmusen et minne på 512kb som gjør at alt du programmeren til å gjøre lagres direkte inn i musen sånn at om du tar den med deg til en annen PC så funker den der å.

 

Fasongen på gamingmusen passer for alle som er høyrehendt og den ligger meget, meget godt i hånden. Tommelen ligger behagelige på venstre side. På undersiden sitter to store glideflater som sørger for at Kone Pure Ultra glir svært godt på alle underlag. Til og med på trebordet fungerte gamingmusen godt uten å vise noen form for unøyaktighet. På hardt eller mykt underlag er nøyaktigheten stor selv med innstilling på 16 000 DPI. Det sier litt over teknologien til Roccat med deres Owl-Eye-sensor. I tillegg kan du løfte den opp rundt 1mm på diverse underlag og selv har er musen svært så nøyaktig. Da er det PixArt 3389-sensoren som får kjørt seg.

 

 

Overflaten på Kone Pure Ultra er også en miks spesiallagd av Roccat og som virkelig sørger for at musen ligger som støpt inne i hånden. I følge Roccat er det et slitasjebestandig hybridbelegg som sørger for dette. Slitesterkt og behagelige er hovedfokuset til gjengen fra Tyskland. Den biten har de klart med glans. Selv om overflaten på musen er glatt så sitter grepet godt hvor hånden ligger godt i rundt den.

 

Her er noen specs:
* Optisk Owl-Eye-sensor fra ROCCAT® med 16000dpi
* Justerbar oppløftingsavstand
* 50G akselerasjon
* Angle snapping: on/off
* 1000Hz oppdateringsfrekvens
* 512kB innebygd minne
* Kabellengde: 1.8m
* ARM Cortex-M0 48MHz
* Weight: 66g (Ash Black)

 

 

Roccat Kone Pure Ultra finnes i to forskjellige farger. Det vil si hvit og sort. Den jeg har fått gleden av å teste ut er den i sort. Når det kommer til farge så betyr ikke den biten så enormt mye. Det som virkelig betyr noe er nøyaktigheten og hvordan det er å spille med en gamingmus. De aller fleste er gode å spille med, men det som får meg til å like Roccat Kone Pure Ultra ekstra godt er nøyaktigheten. Den er slående god og sørger for at jeg treffer godt det jeg sikter på spesielt i spill som Battlefield V. Inn i mellom finner jeg frem til sniperrifla. Ved skikkelig langskudd er det millimeter som avgjør om det blir treff eller ikke. Da gjelder det å ha en mus som gjør at jeg treffer. Det sørger Kone Pure Ultra for til det ytterste. I tillegg kan jeg når jeg måtte ønske stille inn DPI-en (oppløsingen) om det er mye som skjer i rundt meg. I Cities Skylines må man være nøyaktig. Her kreves det også en nøyaktig mus spesielt når du med millimeters nøyaktighet sette opp ei bygning, bygge en vei, park, hekk, blomstereng eller hva det måtte være. Selv med 16000 DPI er Kone Pure Ultra supernøyaktig og spillingen går som en drøm.

 

 

For å si det slik, Roccat skuffer ikke denne gangen heller. Jeg kan ikke annet enn å bøye meg i støvet over nok en kvalitetsmus som fungerer like godt til gaming som til surfing eller annet aktivitet du har på PCen. Kone Pure Ultra har et godt grep som føles meget behagelig ut og som gjør at du uten problemer kan sitte på timesvis og spille spill. Hva mer enn det kan man ønske seg. Knapper på rette plasser, god glideevne uansett underlag, lys i forskjellige variasjoner. Nesten for perfekt til å være sant. Kun en ting, designmessig så er den lik tusenvis av andre hvor gjengen hos Roccat ikke har lagt hodene i bløtt for å komme på noe nytt. Hva er vitsen når alt det andre er spot on. Godt jobbet igjen Roccat.

 

Om du vil vite mer om Roccat Kone Pure Ultra, så gå inn på nettsiden deres.

 

 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3350

One thought on “Produktomtale: Roccat Kone Pure Ultra – lettvekter for tunge gamingrunder!

  1. I’m really impressed together with your writing abilities as smartly as with the layout for your blog.

    Is this a paid subject matter or did you customize it yourself?
    Either way stay up the nice quality writing, it is
    rare to look a nice blog like this one nowadays..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top