The Settlers ute i 2020

 

Det er mange, mange år siden jeg ble kjent med et spill som het Die Siedler eller The Settlers på engelsk. Opplevelsen med The Settlers skjedde på min herlige Amiga 500 og sammen med en kompis spilte vi i splitscreen time etter time. The Settlers fanget meg med sitt “komplekse” strategispill og survivalmodus. Målet i spillet var å erobre nye områder for så å utnytte de resursene som lå til rette der.

 

Fra noen få innbyggere til et helt samfunn var målet og hvor en måtte passe på at man alltid hadde nok resurser hvor logistikken måtte følges nøye med. The Settlers var i grunnen et spill som var vaneskapende og som fikk meg og vennen min til å sitte på timesvis og spille. Et helt fantastisk spill som jeg har mange gode minner med. Opp igjennom årene har utvikleren Blue Byte og Ubisoft sluppet flere spill, men ikke alle var like gode som det første, andre og tredje spillet i serien. Kun noen få har klart bragden og levert samme følelse som de første spillene i denne serien.

 

 

Da dette nye The Settlers ble annonsert stod jubelen i taket. Hylte og jublet. De i rundt meg skjønte ingenting over hvorfor jeg plutselig ble så jublende glad. I løpet av 2020 dukker altså et helt nytt The Settlers-spill opp og jeg har ikke ord for hvor mye jeg gleder meg. Spesielt etter å ha sett trailerne som er blitt shipet ut til oss lengtende Settlers-spillere. Dette blir helt vanvittig og spillet ser fantastisk ut. 

 

Her er en trailer som ble sendt ut under spillmessen Gamescom og som faktisk har gått under radaren min…inntil nå. 

 

Noen av dere andre som gleder dere til The Settlers? 

 

 

 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3424

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top