Badmintonåret 2021 snart over

 

Nå er det ikke så altfor mange dagene igjen av badmintonåret 2021 for Orkanger Badmintonklubb. Vi er oppløpet nå. Dette året har ført oss i en aldri så liten berg og dalbane. Orkanger Badmintonklubb betyr en god del for regionen hvor vi blant annet er aktive og deltar på turneringer. I alle fall, disse som har gått av stabelen nå på høstparten.

 

For Orkanger Badmintonklubb er det viktig å kunne skape badmintonglede for både ung som gammel. Om vi sammenligner oss med både håndball og fotball her i Orkanger så er vi ikke så store, men vi biter litt i fra oss med at vi har en bra aktiv gjeng som er med drar lasset i rett retning. Gjennom året 2021 har det tilkommet en rekke nye medlemmer, men det har også minket litt. Dette har skjedd i bølger. Vi har deltakere som kommer fra nærområdet og ikke kun fra Orkanger noe som selvsagt gleder oss stort. Det vi har lagt merke til er at vi blir kontaktet når det f.eks. er barn og unge som ikke finner seg til rette med en aktivitet. Da er det flere som ser på badminton som en aktivitet som kan være den rette.

 

 

Badminton er en aktivitet som fanger mange spesielt om sommeren når man kan spille i bakhagen, på stranden eller i gata. Å slå noen slag badminton er godt for kropp og sjel. Man beveger seg mye mer enn man tror. Selv om badminton oftest sammenlignes med en “behagelig” aktivitet, så er den på langt nær det om man vil satse litt. Det er ikke for ingenting at badminton er verdens raskeste racketidrett. En ball er målt helt oppe i 496 km/t noe som er sykt kjapt. Dette gjør at gode reaksjoner og koordinasjoner kreves om man skal satse litt i badminton. Sammen med god styrke og bevegelse sørger for at kroppen får kjørt seg.

 

Badminton er en aktivitet som passer ung som gammel. Det vil si, om du er fem seks år eller 80 år bare du er bevegelig, så passer badminton godt. Du trener ikke bare kroppen, men også hjernen får kjørt seg. Du må tenke flere trekk i forveien noe som sørger for at aktiviteten fort kan sammenlignes med sjakk selv om sistnevnte er en langt mer roligere affære. Du trener altså kropp og sjel med badminton. Selvsagt skal vi ikke glemme den sosiale biten hvor man treffer andre likesinnede og som gjør det hele til en trivelig greie i tillegg til god trening. Har du skikkelig vinnerinstinkt så kan en badmintonkamp virkelig bli moro, spesielt om det også er jevnt mellom spillerne.

 

 

Orkanger Badmintonklubb er en klubb som gjør det godt på turneringer med flere gode resultater. Det setter oss på kartet og som igjen gir noe tilbake til Orkanger samt nærmiljøet i rundt oss. Vi er jo tross alt en klubb som styres av dugnadsånd, men også av gode, trofaste sponsorer. Uten disse sponsorene har vi ikke klart oss. Det koster å drive en klubb, spesielt når vi er avhengige av å trene innendørs mesteparten av tiden. Det vil si, mesteparten av pengene som kommer inn i form av medlemsavgifter og sponsorinntekter går til utgifter vi har for å leie i Orklahallen. Trøsten i alt dette er at vi vet vi kommer samfunnet til gode og gir et tilbud til de som f.eks. ikke passer inn med fotball, håndball m.m. som aktivitet. Vi er her for alle dem som vil oppleve en sosial sammenkomst, men også få god trening for kropp og sjel. 

 

Vi er nå veldig spente på hvordan 2022 blir, men vi håper nå som samfunnet har åpnet opp at vi nå kan oppleve badminton som det en gang var. Vi håper også på å kunne arrangere et par turneringer slik om den populære Orklacup pluss selvsagt delta på en masse turneringer. I tillegg blir det nye klubbdrakter som vi gleder oss til å bruke og fronte alle våre sponsorer på best mulig måte. 

 

 

Med det vil jeg takke alle som i 2021 har vært delaktige for at Orkanger Badmintonklubb har fått til det vi har selv med en pandemi som har slått oss litt tilbake. Vi vil rette en meget stor takk til alle våre sponsorer som Orkla Sparebank, Orkland Energi, Stena Recycling, Wingborg Sport samt andre små og store aktører. Nå håper vi alle blir med på laget for 2022 og hvor vi retter blikket mot et aktivt badmintonår som skal gi oss stor badmintonglede både for gammel som ung. 

 

Stor takk til alle fra en hengivende leder i Orkanger Badmintonklubb! 

 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3350

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top