Clevertouch – Kunnskapens univers for skoler og opplæringsteder

 

I en artikkelserie har jeg tenkt å ta for meg hvordan Clevertouch gir deg fremtidens læring i skolesammenheng. Gjennom mine foredrag Spill er sunt har jeg i mange år sagt at læring via spill er noe skolene i større grad bør bli bedre til å utnytte. I en tid hvor vi befinner oss i en elektronisk verden og hvor alt snart blir styrt av datamaskiner, er det også veldig viktig at barn som vokser opp får tilgang til dette i så tidlig stadie som mulig slik at de igjen kan tilrette seg teknologiene som finnes og som utvikles.

 

Clevertouch er et verdensledende touchskjermserie hvor Sahara AV står bak. De har gjennom mange år fått utrolig mange priser både for sine innovative brukergrensesnitt og sist men ikke minst for sitt innhold. Dette beviser at Clevertouch er fremtidens læreverktøy og presentasjonsverktøy for skoler og bedrifter. I tiden fremover skal jeg ta for meg de ulike egenskapene Clevertouch har og hvordan man kan utnytte dette til sin fordel hvor man både sparer tid, penger og sist men ikke minst miljø.

 

 

Touchbare skjermer er noe av vi alle kjenner godt til og spesielt med at vi har enkel tilgang til mobiltelefoner eller nettbrett. Brukergrensesnittet i Clevertouch er basert på Android noe som gjør at man kjapt kjenner seg igjen og fort kan tilegne seg egenskapene til skjermene. Dette gjør også at barn og unge som via Plus-modulene til Clevertouch lærer kjapt å bruke skjermene og sist men ikke minst alle de ulike appene som finnes tilgjengelige i det unike Cleverstore.

 

I Cleverstore finnes apper til så og si alle aldersgrupper i barneskolestadiet, men også til barn og unge i høyere klasser. Gjennom appene kan du som lærer bestemme hvilke aldersgruppe læringen skal foregå og her finnes opplæringsapper for språk, geografi, læren om dinosaurer, matematikk, historie, fysikk, naturfag pluss mange andre apper som fungerer perfekt i læresammenheng. Her er det nærmest fantasien som stort sett setter en stopper for hvordan du vil skoletimen skal foregå.

 

 

For en skole som har slike skjermer så vil man kunne legge til rette for lærerike og artige timer. Skjermene tåler mye og har en garanti som sier fem år og om de da står i et klasserom så må skjermene tåle en god del. Opptil 20 fingre kan touche skjermen samtidig og da får man samlet en gjeng foran skjermen hvor alle kan være med å bidra. Dette er rett og slett genialt og sørger for at effektiviteten i timen også er tilstede slik at læreren når så mange som mulig.

 

Er det barn som blant annet sliter litt med f.eks. lesing eller det å tilegne seg læringen som er lagt opp til i skolen så kan en slik skjerm virkelig øke læreviljen godt. Spesielt når det også finnes apper som garantert kan brukes i de ulike sammenhengene og hvor man gjennom Cleverstore kan laste ned det som passer til bruken. Gjennom å skrive og tegne direkte på skjermen så blir det som å skrive på en tavle eller whiteboard noe som barna synes er moro, men at det hele skjer på en skjerm. Appene er også tilpasset hver enkelt aldersgruppe samt er pedagogisk testet slik at det kan tilpasses hver enkel klasse eller elev. 

 

 

Clevertouch Plus-series et unikt arbeidsredskap og sørger for at læringen blir moro noe som gir mersmak til å lære mer. Det må jo være vinn vinn og for de som sliter litt med læringen så er Clevertouch er snedig læreredskap og som gjør at barn og unge får lært ting på en spesiell måte. 

 

Så til alle rektorer, lærere, læreetater, Clevertouch er et opplegg som virkelig fungerer godt til all slags bruk. Skal vi tro skolene i Stockholm som gikk til innkjøp av 1100 Plus-moduler til Clevertouch så er dette det beste som finnes nå. Bort med Smartboards, tavler m.m. og inn med Clevertouch. Så nå er det bare å se om det norske skolevesenet får opp øynene for dette unike læreredskapet som mange skoler rundt omkring i verden har tatt godt i bruk. 

 

 

Les mer om Plus-modulene fra Clevertouch på nettsiden deres

 

Synes du dette ser spennende ut og er det noe du kunne ha tenkte deg på din skole eller brukt i skolesammenheng?

 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3349

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top