Det spirer og gror i Orkanger Badmintonklubb!

 

Som leder av Orkanger Badmintonklubb må jeg si meg fornøyd med at årets sesong ble som den ble med tanke på dagens Koronasituasjon. Orkanger Badmintonklubb har hatt rimelig god vekst med nye badmintonspillere og hvor spesielt juniordelen har vokst greit i antall. Vi vet at mange idretter har slitt en del i disse Koronatider hvor flere unge har sluttet med den idretten de har deltatt i. Selvsagt skal man ikke komme unna at det også har skjedd hos oss i Orkanger Badmintonklubb, men tilstrømmingen har vært større enn tapet noe vi selvsagt er godt fornøyde med.

 

 

Å drive en klubb er ikke bare bare og krever sitt. Spesielt i en tid hvor blant annet turneringer ikke har blitt arrangert. Vi har jo selv en turnering i Orkla Cupen som vi gjennom mange år har hatt stor suksess med og som nå for andre år på rad ikke har latt seg arrangere på grunn av Koronapandemien. Uten turneringer sliter man også økonomisk grunnet tap av inntekter. Selvsagt gjelder dette ikke bare oss, men som en mer nisjepreget klubb som ikke på langt nær kan stille opp mot fotball, håndball m.m. her i Orkland så merkes tapet godt av ikke å kunne arrangere turneringer.

 

 

Selv om de store inntektene har uteblitt har vi i klubben vært så heldige å fått med oss flere sponsorer på laget. Da tenker jeg på Orkla Sparebank, Orkland Energi og Stena Recycling AB Orkanger. Dette har medført til at vi kunne gjennomføre aktiviteten i klubben tilnærmet likt det normale. I tillegg har vi også hatt litt dugnadsarbeid noe som også har tilført noen inntekter til klubbkassen. Alt i alt har vi gjort så godt vi har kunnet i dagens situasjon og føler vi har klart oss rimelig bra.

 

 

Noe av det beste vi ser er badmintongleden som vises på treninger av både ung som gammel. De unge ivrer etter å lære badminton, de har det sosialt på banen og i tillegg til at vi som trenere prøver så godt vi kan å inspirere til badmintonglede. Det unike med badminton og som mange undervurderer er hvor godt for kroppen det er å spille badminton. Etter en økt kjenner man det i legger, lår, rumpe og armer. Det kjennes i muskler man knapt trodde man hadde etter en fin økt med badminton. Nettopp dette gir også grunnlag for at badminton er en fin krossidrett som kan sørge for at man utvikler seg godt i en annen idrett man liker å aktivisere seg med.

 

 

Badminton er moro på alle mulige måter. Her strømmer mestringsfølelsen på når man treffer ballen og den går dit man ønsker. For det kreves god koordinasjon å spille badminton. For ikke nok med at man skal treffe en liten ball, men man skal bruke en racket for å treffe den med. Bare dette krever at hjernen må konsentrere seg maksimalt for å treffe denne ballen. Det hjelper heller ikke at dette er verdens raskeste racketidrett hvor ballen er målt til over 300 km/t i “utgangseffekt”. Da sier det litt hvor god reaksjon man må ha for å klare å fange opp en slik ball i den farten.

 

Med badminton trener man koordinasjon, reaksjon og sist men ikke minst man bruker hjernen får å tenke smart. Jeg har alltid sagt at badminton er som å spille sjakk, man må tenke flere trekk i forveien noe som krever sitt av den som slår.

 

 

På tampen vil jeg som leder takke våre trofaste sponsorer som sørger for at vi får gitt et godt tilbud for badmintonspillere her i Orkland. Uten disse hadde vi ikke klart det. Vi er veldig takknemlig og håper at stadig flere ser hvilken fantastisk idrett og aktivitet badminton er. Badminton er for hele familien, om man er ung eller gammel. Badminton er moro om man spiller i bakhagen, på gata eller i en hall med alle tilgjengelige muligheter.

 

Vær med å skap badmintonglede og bli en del av oss i Orkanger Badmintonklubb. Vi er her for deg og vi er her for å gi deg en aktivitet som skaper glede, trening og sosialt samvær!

 

 

Arrangerer en rekke spillevents for både små og store. I tillegg har jeg et mål om at skolene skal bli flinkere til å bruke spill i undervisningen. Det finnes mange gode og lærerike spill som ikke utnyttes godt nok i disse instansene. I 2010 ble jeg også nominert til årets ildsjel på Gullstikka samt nominert til Ung Kulturpris i Nord-Trøndelag og jeg fikk Inspirasjonsprisen fra Snåsa Kommune og Sparebank 1. Har seks herlige barn, en kjempeherlig kjæreste og som jeg spiller spill sammen med. Kvalitetstid. Hva med deg?
Posts created 3348

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top